طلاق می­تواند از سوی مرد، از سوی زن و یا به صورت توافقی صورت گیرد. اگر درخواست طلاق از سوی مرد مطرح شود، مرد می­تواند بدون ارائه ادله به دادگاه درخواست طلاق نماید. لازمه طلاق زوجه از سوی زوج، پرداخت تمامی حقوق زوجه نظیر مهریه، نفقه، اجرت المثل،، نحله و … است. اگر مرد جهت دادخواست طلاق، ادله ای بیان کرده و این ادله مورد پذیرش دادگاه واقع شود، تنها حقوق زن یعنی مهریه در این زمینه می­بایست پرداخت گردد، اما اگر مرد ادله ای جهت دادخواست طلاق ارائه ننماید، لازم است تا تمامی حقوق زن پرداخت شود. در پرداخت مهریه، تنها اقساطی شدن مهریه زمانی مورد پذیرش قرار خواهد گرفت که دادگاه ارائه اعسار زوج را بپذیرد. به منظور کسب اطلاعات بیشتر در خصوص طلاق از سوی مرد، پرداخت مهریه و شرایط اقساطی شدن آن، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

طلاق از طرف مرد

از نظر قانون مدنی مرد امکان این را دارد تا همسر خود را طلاق دهد. اما این امر مستلزم آن است که تکلیف و حق و حقوق قانونی زن مشخص شود. اگر مرد حقوق زن را پرداخت نکند، امکان صدور دادخواست طلاق نخواهد داشت. منظور از حقوقی که مرد بعد از مشخص کردن تکلیف آن ها می تواند دادخواست طلاق دهد، نفقه، مهریه، اجرت المثل و … است. این حقوق به واسطه عقد نکاح بر عهده مرد گذاشته می شود و تا مشخص نشدن وضعیت این مسائل، مرد امکان صدور دادخواست طلاق را ندارد. یکی از بزرگترین تفاوت ها میان مرد و زن در این زمینه ارائه ادله است. مرد برای طلاق دادن زن نیاز به ارائه ادله به دادگاه ندارد در حالیکه زن برای ارائه دادخواست طلاق به دادگاه می بایست ادله ارائه نماید.

یکی از مهمترین مسائلی که در هنگام طلاق از سوی مرد می­بایست تعیین تکلیف شود، مهریه است. مهریه رابطه چندانی با طلاق ندارد و زوجه حتی در زندگی مشترک در هرلحظه می­تواند مهریه خود را تقاضا کند. اغلب در طلاق یک طرفه از سوی مرد، زن به طلاق رضایت نخواهد داشت و اغلب به اجرا گذاشتن و دریافت مهریه مطرح می شود. مرد می­تواند با ارائه ادله یا بدون ارائه ادله همسر خود را طلاق دهد. در هر دو صورت دادگاه حکم طلاق را صادر می­کند، اما ارائه یا عدم ارائه ادله در پرداخت حقوق به زوجه تأثیرگذار خواهد بود.

طلاق از طرف مرد

مراحل طلاق از طرف مرد

زوج می­بایست مراحلی را برای طلاق زوجه طی کند، تا گواهی عدم سازش از سوی دادگاه صادر شود. از جمله مراحل طلاق از طرف مرد می توان به مراحل ذیل اشاره کرد:

  • ارائه دادخواست طلاق به دادگاه از سوی مرد
  • ارجاع به داوری برای طلاق
  • برگزاری دادگاه و ارائه گواهی عدم سازش در صورت رأی مثبت دادگاه
  • مراجعه به یکی از دفاتر اسناد رسمی و محضر جهت ثبت و رسمی کردن طلاق

پرداخت حقوق زوجه جهت طلاق از طرف مرد

مطابق با ماده 1133 قانون مدنی، مرد می­تواند با رعایت شرایط قانونی از طریق دادگاه، تقاضای طلاق همسر را ارائه دهد. دادگاه در صورتیکه درخواست طلاق از سوی مرد باشد، با ارائه ادله از سوی مرد یا بدون ارائه ادله از سوی مرد، حکم طلاق را صادر خواهد کرد.

مرد زمانی می­تواند دادخواست طلاق را ارائه دهد که حقوق زوجه را پرداخت کرده باشد، اما اگر زوج با ارائه ادله ای چون عدم تمکین، سو رفتار زوجه، اعتیاد، حبس طولانی مدت و … دادخواست طلاق دهد و این ادله از سوی دادگاه مورد پذیرش قرار گیرد تنها حق پرداخت مهریه بر عهده زوج بوده و پرداخت سایر حقوق قانونی زن از مرد ساقط می­شود. اما اگر مرد بدون ارائه ادله، دادخواست طلاق ارائه نماید، لازم است تا تمامی حقوق قانونی زن از جمله مهریه، نفقه، اجرت المثل و … را پرداخت نماید.

پرداخت مهریه جهت طلاق از سوی مرد

مهریه حقی است که بر اساس عقد نکاح بر عهده مرد گذاشته می­شود. مهریه از حقوق زن است که اگر مرد با ادله یا بدون ارائه ادله دادخواست طلاق نماید، می بایست مهریه را به طور کامل پرداخت نماید. زوج می­بایست مهریه زوجه را به صورت کامل پرداخت نماید و هیچ بهانه ای در این زمینه پذیرفته نیست. تنها زمانیکه مرد به دادگاه درخواست اعسار دهد می­تواند مهریه را به صورت اقساطی پرداخت نماید.

لذا تقسیط مهریه، زمانیکه درخواست طلاق از سوی مرد باشد، زمانی صورت می­پذیرد که مرد به دادگاه درخواست اعسار داده و دادگاه درخواست وی را مورد پذیرش قرار دهد. اگر پس از پذیرش درخواست اعسار مرد و اقساطی شدن مهریه، مرد از پرداخت مهریه تقسیطی نیز امتناع کرده و توان پرداخت آن را نداشته باشد، زوجه این امکان را دارد تا شکایت کرده و حکم جلب برای مرد صادر شود.

اعسار چیست؟

کلمه اعسار برگرفته از عسر و به معنای سختی و نداشتن است. می­توان اعسار را نوعی در مضیقه بودن عنوان کرد. به شخصی که به دلیلی نداشتن دارایی مکفی و یا دسترسی نداشتن به اموال خود( به عنوان مثال در رهن بانک بودن اموال) توانایی پرداخت بدهی های خود را نداشته باشند، معسر گفته می شود. همانطور که عنوان شد در پرداخت مهریه زن، تنها زمانی امکان تقسی مهریه وجود دارد که مرد درخواست اعسار داده و این درخواست وی از سوی دادگاه مورد پذیرش قرار گیرد. از مراحل درخواست اعسار می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  • ارائه دادخواست اعسار
  • معرفی حداقل 4 شاهد به دادگاه توسط فردی که ادعای اعسار دارد و سوگند شاهدی در حضور قاضی در دادگاه
  • ضمیمه کردن مدارک لازم به درخواست اعسار شامل فهرست اموال منقول و غیر منقول، فهرست همه اموال انتقال یافته طی یک سال گذشته، موجودی حساب های بانکی و …
  • تطابق دادن درخواست اعسار، مدارک و سوگند شاهدین و صدور رأی مبنی بر اعسار یا رد آن

گروه وکلای پارسای در طلاق از طرف مرد

گروه وکلای پارسای شامل گروهی از بهترین و توانمندترین وکلا در حوزه امور خانواده شامل انواع طلاق از طرف مرد، از طرف زن، طلاق توافقی، تمکین، انحصار وراثت و … است. یکی از مسائلی که در حوزه طلاق از سوی مرد مطرح می­گردد، پرداخت تمامی حقوق زن شامل مهریه، نفقه، اجرت المثل، نحله و … است. اگر زوج به دادخواست ادله محکمه پسنی ارائه نماید، تنها حق زن مهریه خواهد بود و سایر حقوق زن از عهده مرد برداشته می­شود، اما اگر مرد ادله ای به دادگاه ارائه ننماید و یا ادله وی مورد نظر دادگاه قرار نگیرد، تمامی حقوق زن بر عهده مرد بوده و می­بایست پرداخت شود.

در ارائه دلایل محکمه پسند در طلاق از طرف مرد، وکیل طلاق تهران ، با ارائه دادخواستی مشخص و بیان محکمه پسند ادله احتمال پذیرش این ادله برای دادگاه را بالا می­برند. همچنین در پرداخت مهریه ممکن است مردان دچار مشکل باشند. پرداخت مهریه به هیچ عنوان از عهده مردان ساقط نمی­شود و تنها ممکن است پرداخت آن تقسیط شود. اقساطی شدن پرداخت مهریه توسط مرد نیز نیازمند ارائه درخواست اعسار از سوی مرد است.

در این زمینه نیز وکلای توانمند گروه پارسای در ارائه دادخواستی محکمه پسند جهت پذیرش اعسار مرد از سوی دادگاه نقشی موثر خواهند داشت. لازم به ذکر است اگر پس از پذیرش اعسار مرد و اقساطی شدن مهریه، پراخت مهریه توسط مرد در اقساط مشخص شده صورت نگیرد و مرد از پرداخت آن خودداری کرده و یا توان پرداخت اقساط را نداشته باشد، در این صورت نیز زن می­تواند شکایت کرده و حکم جلب مرد را تقاضا نماید.

02144033677

02634214440

نوشته قبلی