نوزادان نیز می توانند همانند سایر مسافران بزرگسال سوار هواپیما شده و حتی شرکت های هواپیمایی برای آن ها بار مجاز ویژه و قوانین متفاوتی تعریف کرده اند. بنابراین برای مسافران نوزاد مشکلی در رابطه با سوار شدن به هواپیما وجود ندارد. اما برای نوزادانی که به تازگی به دنیا آمده اند و سن آن ها کمتر از دو هفته است، محدودیت هایی وجود دارد. این محدودیت ها با توجه به نوع شرکت هواپیمایی و همچنین نوع پرواز داخلی و خارجی متفاوت می باشد.
در پروازهای داخلی از چه سنی نوزاد میتواند سوار هواپیما شود
اکثر متخصصان اطفال معتقدند که نوزادانی که بین 4 تا 6 هفته سن دارند می توانند سوار هواپیما شوند. اما این تنها مربوط به نوزادانی است که هیچ عارضه ای ندارند و از پزشک اطفال مجوز دریافت کرده اند. نوزادان نارس و همچنین کسانی که مشکلات تنفسی یا سایر مشکلات سلامتی دیگر دارند، به دلیل تغییر فشار هوا در کابین نمی توانند سوار هواپیما شوند. در صورتی که نوزاد شما شرایط جسمانی سالمی داشته و سن وی از دو هفته گذشته است می توانید، بلیط هواپیما را بدون مشکل برای او نیز رزرو کنید. هنگام جستجوی بلیط هواپیما برای مبدا و مقصد مورد نظر، در قسمت مسافران، نوع (بزرگسال، کودک و نوزاد) و تعداد مسافران را وارد کرده و یا پس از انتخاب بلیط، تعداد مسافران را افزایش دهید.
بطور کلی نوزادانی که سن آن ها بیشتر از 10 روز است، می توانند بدون هیچ مشکلی سوار هواپیما شوند. البته در برخی شرکت های هواپیمایی حداقل سن مجاز برای نوزاد متفاوت است. بطور مثال ایرلاین آسمان امکان خرید بلیط هواپیما برای نوزادانی که 7 روز سن دارند را مجاز دانسته است. در صورتی که سن نوزاد شما زیر 10 روز است بهتر است برای استعلام قوانین، با پشتیبانی شرکت هواپیمایی و یا سایت فروش بلیط هواپیما تماس بگیرید.
بلیط سیتمی یا چارتری نوزاد بخریم؟
در پروازهای داخلی دو نوع بلیط سیستمی و چارتری ارائه می شود. نوع سیستمی توسط شرکت هواپیمایی و بلیط چارتری توسط شرکت های چارترکننده در اختیار مسافران قرار می گیرند. یکی از تفاوت های این دو نوع بلیط، قیمت گذاری آن برای کودکان و نوزادان است. در پروازهای سیستمی، نرخ بلیط نوزادان حدود 10 الی 20 درصد بلیط بزرگسالان بوده اما در بلیط چارتری، معمولا هزینه کمتری دریافت می شود و در برخی پروازها، بلیط نوزادان رایگان است.
همچنین این بلیط ها در میزان بار مجاز نیز با یکدیگر متفاوت هستند. در پروازهای سیستمی می توان به ازای هر مسافر نوزاد، 7 الی 10 کیلوگرم بار همراه داشت. اما در پرواز چارتری امکان حمل بار ویژه نوزادان وجود ندارد. شما می توانید پس از جستجوی بلیط پرواز مقصد، در صفحه ای که لیست پروازها به شما نشان داده می شود، با انتخاب گزینه چارتر از میان فیلترهای جستجو، تنها بلیط های چارتر را مشاهده و رزرو کنید.
در پرواز خارجی از چه سنی نوزاد میتواند سوار هواپیما شود
پروازهای خارجی به این دلیل که طولانی تر هستند می تواند برای نوزادانی که به تازگی متولد شده اند و همچنین والدین آن ها آزار دهنده باشد. به ویژه اینکه در پرواز خارجی باید از سه ساعت قبل در فرودگاه حاضر شوید تا کارت پرواز خود را دریافت کنید. به طور کلی، پزشکان توصیه می کنند تا زمانی که سیستم ایمنی بدن کودکتان به خوبی رشد نکرده است، به سفر خارجی با هواپیما نروید. این مدت زمان حداقل یک ماه تعیین شده است، با این وجود برخی پزشکان، توصیه می کنند که برای سفر هوایی نوزادان تا 3 الی 6 ماهگی صبر کنید.
علاوه بر این برای سفر خارجی با نوزاد خود باید برای وی پاسپورت تهیه کنید که روند آن ممکن است کمی طولانی باشد. همچنین در صورتی که برای کشور مقصد باید ویزا تهیه کنید، نیاز است که برای صدور ویزای نوزاد خود نیز اقدام کنید. همچنین قیمت بلیط هواپیما خارجی با توجه به قوانین ایرلاین های خارجی با یکدیگر متفاوت است. این قوانین شامل بار مجاز ویژه نوزادان نیز می باشند.
نکاتی برای سفر هوایی نوزادان
اگرچه سفر هوایی به طور کلی برای نوزادانی که هیچ گونه عارضه جدی ندارند بی خطر است، اما نکاتی وجود دارد که با رعایت آن ها؛ هم شما و هم نوزادتان، سفر راحت تری خواهید داشت.
مراقب انتقال بیماری در هواپیما باشید
در حالی که برخی از هواپیماهای قدیمی از چرخش هوا برای تهویه استفاده می کنند، به این معنی که اگر یک نفر سرما خورده باشد، میکروب ها توسط سیستم تهویه در سراسر هواپیما پخش می شود، اکثر هواپیماهای جدید از روش های پیچیده برای بهبود هوا استفاده می کنند. تکنیک های پیشرفته مدیریت جریان هوا، از جمله فیلتر کردن هوا، تهویه و دریافت هوای تازه از خارج، همگی به کاهش انتقال بیماری های موجود در هوا بین مسافران کمک میکنند.
با این حال، اگر فردی که در نزدیکی شما نشسته است بیمار باشد، کودک شما ممکن است در معرض بیماری قرار بگیرد. این معمولاً برای مسافران بزرگسال و سالم مشکلی ایجاد نمی کند، زیرا سیستم ایمنی آنها در مقابل میکروب ها مقاوم است. اما سیستم ایمنی نوزاد با برخی از ویروس ها و باکتریهایی که ممکن است در هواپیماها و فرودگاه ها شناور باشند، تحت تاثیر قرار بگیرد. پس حتما برای حمل نوزاد، دست های خود را مرتب بشویید و از نشستن در نزدیکی مسافران بیمار خودداری کنید.
گوش درد نوزاد در هواپیما
اختلاف فشار هوا در هواپیما به ویژه هنگام برخاستن و فرود آمدن هواپیما، باعث ایجاد گوش درد در مسافران و به ویژه نوزادان می شود. در این حالت می توانید با خمیازه کشیدن، نوشیدن آب با نی و حتی پایین دادن آب دهان کمی از درد آن کاهش دهید. برای نوزاد خود می توانید با دادن شیشه شیر و یا پستانک، هنگام برخاستن و فرود آمدن هواپیما، در کاهش درد گوش نوزاد کمک کنید.
مشکلات تنفسی نوزاد
از آنجایی که هواپیماها فشار هوای کمتری دارند، برخی از نوزادان ممکن است دچار مشکل تنفسی شوند، به خصوص اگر نارس به دنیا بیایند یا مشکلات قلبی، ریوی و یا تنفسی داشته باشند. مشکل تنفسی نوزادان مهم ترین مشکلی است که ممکن است در طول پرواز با آن روبه رو شوید زیرا ممکن است عوارض جدی در پی داشته باشد. در صورتی که نوزاد شما در طول پرواز مکررا گریه کند، یکی از علل اصلی آن ممکن است ایجاد مشکل تنفسی برای وی باشد.
صندلی مناسب برای نوزاد انتخاب کنید
انتخاب صندلی های کنار پنجره برای نوزادان ایده آل ترین گزینه است. صندلیهای راهرو و وسط هواپیما، آنها را در معرض خطر بیشتری قرار می دهند. زیرا تردد افراد و مهمانداران زیاد می باشد. گاهی اوقات، افراد یک صندلی جداگانه برای کودک خود رزرو می کنند یا در نهایت یک صندلی اضافی پیدا کرده که می توانند از آن استفاده کنند. اما اغلب والدین کودک خود را در آغوش می گیرند، روی پاهای خود می گذارند یا در کریر نوزاد حمل می کنند.
شما می توانید پس از خرید بلیط هواپیما، با مراجعه به وب سایت شرکت هواپیمایی صادر کننده بلیط، نسبت به انتخاب صندلی اقدام کنید. کافیست در قسمت پذیرش آنلاین، شماره PNR بلیط و کد ملی را وارد کرده و در قسمت مربوطه، ضمن انتخاب وزن چمدان، صندلی هواپیما را برای خودتان و نوزاد انتخاب کنید. در برخی شرکت های هواپیمایی مانند ترکیش می توان صندلی ویژه نوزاد نیز رزرو کنید.