پمپ هیدرولیک از مهمترین و جدیدترین تجهیزات صنعتی به شمار می روند. این پمپ ها وظیفه دارند تا با استفاده از مکانیزم فشار سیالات داخل سیستم را به حرکت درآورند. پمپ های هیدرولیک به دو نوع کلی جابجایی مثبت و جابجایی غیر مثبت تقسیم می شوند که هرکدام به انواع مختلفی تقسیم می شوند. به منظور کسب اطلاعات در خصوص پمپ هیدرولیک و طرز کار آن و اهمیت تعمیر پمپ هیدرولیک از هیدکالا بزرگترین مجموعه تعمیر و فروش انواع محصولات هیدرولیک تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
پمپ هیدرولیک چیست؟
پمپ های هیدرولیک با استفاده از سیلندرهای هیدرولیک مقدار زیادی از روغن را فشار داده و از این طریق انرژی مکانیکی را به فشار تبدیل می کنند. پمپ هیدرولیک سیال مورد نظر که روغن است را به جریان می اندازد و بدون آن سیستم کار نخواهد کرد. پمپ هیدرولیکی انرژی مکانیکی موتور را به انرژی الکتریکی تبدیل می کند، در طی این فرایند خلا ایجاد می شود و فشار اتمسفری ناشی از آن سیال را به مجرای ورودی و سایر قسمت های سیستم جریان می دهد. قدرت هیدرولیکی ایجاد شده پمپ به انرژی مکانیکی تبدیل می شود و پمپ هیدرولیک جریان را در سیستم برقرار می کند.
انواع پمپ هیدرولیک
پمپ های هیدرولیک را به دو دسته کلی تقسیم می کنند. پمپ های هیدرولیک جابجایی مثبت و جابجایی غیر مثبت. پمپ هیدرولیک جابجایی غیر مثبت فشار سیال در آن کم و جریان خروجی بالا است و از آن در مصارف خانگی به عنوان انتقال سیال استفاده می کنند. ظرفیت پمپ هیدرولیک جابجایی غیر مثبت تا 300 پوند بر اینچ مربع است. پمپ های گریز از مرکز و محوری از این دسته پمپ ها به شمار می روند.
برخلاف دسته قبل، اغلب پمپ هیدرولیکی جابجایی مثبت کاربرد صنعتی دارند، ظرفیت پمپ های هیدرولیک جابجایی مثبت تا 1000 پوند بر اینچ است. پمپ پیستونی، دنده ای و پره ای از دسته پمپ های هیدرولیک جابجایی مثبت به شمار می روند.
مزایای پمپ هیدرولیک
از مهمترین مزایای پمپ هیدرولیک می توان به موارد زیر اشاره کرد که عبارتند از:
- عملکرد بالاتر در مقایسه با پمپ های الکتریکی
- ابعاد و اندازه کوچکتر در مقایسه با پمپ های الکتریکی و مکانیکی
- قابلیت استفاده از پمپ های هیدرولیک زیر آب
- ایمنی بالاتر در این پمپ ها به دلیل حذف جریان الکتریکی
- تعمیر و نگهداری ساده تر و ارزان تر این پمپ ها به دلیل ساختار ساده آنها
انتخاب پمپ هیدرولیک مناسب
انتخاب پمپ هیدرولیک مناسب می بایست با توجه به نیاز کاربران انجام پذیرد، جهت انتخاب پمپ متناسب با نیازها لازم است تا افراد از ویژگی های هر پمپ آگاهی داشته باشند و برای همین توصیه می گردد تا از متخصصین امر در حوزه انتخاب پمپ هیدرولیک استفاده شود. امروزه استفاده از پمپ های پره ای کمتر شده و پمپ های دنده ای که طول عمر بالاتری داشته و حجم کوچکتری دارند، بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند. اغلب پمپ هیدرولیک دنده ای در فشار بالا و کار با سرعت زیاد بالاترین عملکرد را دارند و در عین حال جریان با ضربات بسیار کمتری را تولید می کنند. جهت انتخاب پمپ هیدرولیک مناسب توجه به پارامترهای زیر ضروری است:
- قدرت کشش پمپ: قدرت کشش پمپ اغلب بین 0.3 تا 1.5 بار است و به اختلاف فشار بین قسمت مکش پمپ و فشار سطحی مایع بر می گردد.
- سرعت دوران پمپ: اغلب پمپ های هیدرولیک سرعتی برابر با 1450 rpm دارند، این سرعت میزان دبی حجم خاصی از روغن است که دستگاه تولید می کند.
- حجم روغن و میزان جابجایی آن بوسیله پمپ: پمپ های هیدرولیک بر حسب سرعت خود حجم مشخصی از روغن را جابجا میکنند، پمپ های هیدرولیک مختلف قادرند بین 3.5 تا 100 لیتر از روغن را در واحد زمان جابجا کنند.
- دبی موثر: دبی پمپ هیدرولیک در سرعت و دمای ثابت و مشخصی اندازه گیری شده و می بایست مورد توجه قرار گیرد.
- توان پمپ: تمامی پمپ ها با الکتروموتوری راه اندازی می شوند و توان خاصی دارند.
- دمای روغن: روغن های مورد استفاده در پمپ های هیدرولیک از 20- تا +70 درجه، دمایی متفاوت دارند.
- درجه ویسکوزیته: روغن مورد استفاده در پمپ های هیدرولیک مختلف درجه چسبندگی و ویسکوزیته متفاوتی دارند، واحد ویسکوزیته سانتی استوک است و در پمپ های مختلف متفاوت است.
- فیلتراسیون پمپ: پمپ ها فیلترهایی دارند و از ورود مواد خارجی به خود جلوگیری می کنند، بزرگترین اندازه ماده خاجی که می تواند وارد پمپ هیدرولیک شود از 25 میلیمتر کوچکتر است.
تعمیر پمپ هیدرولیک
پمپ های هیدرولیک نیز نظیر هر تجهیز دیگری با گذشت زمان مستهلک می شود، به خصوص در صورتی که به تعمیر و نگهداری مناسب از این پمپ ها توجه نشود، تعمیر پمپ هیدرولیک هزینه بر تر خواهد شد. برخی از نشانه های پمپ که نیاز به تعمیر پمپ هیدرولیک را به کاربران گوشزد می کنند عبارتند از:
- صدای بیش از حد پمپ
- کم شدن راندمان و توان پمپ
- کم شدن روغن موجود در پمپ هیدرولیک
- کم شدن ویسکوزیته یا چسبندگی روغن مورد استفاده
- نشتی از پمپ
- افزایش دمای سیالات خروجی از پمپ هیدرولیک
هیدرولیک نادری
تعمیر پمپ هیدرولیک از موارد تخصصی است که لازم است توسط تعمیرکاران متخصص و مجرب صورت پذیرد. یکی از بهترین و باسابقه ترین شرکت ها در زمینه تعمیر پمپ هیدرولیک، شرکت هیدرولیک نادری است. این شرکت با بیشتر از 30 سال سابقه و تخصص در زمینه تعمیر پمپ هیدرولیک و محصولات پنوماتیک فعالیت کرده و علاوه بر تعمیر پمپ هیدرولیک و قطعات آن به تامین و فروش این محصول و قطعات آن نیز می پردازد. شرکت هیدرولیک نادری با بهره گیری از متخصصینی مجرب سعی دارد تا بهترین و باکیفیت ترین خدمات تعمیرات را در کوتاهترین زمان و کمترین هزینه ممکن انجام داده و در اختیار متقاضیان قرار دهد. از خدماتی که شرکت هیدرولیک نادری ارائه می دهد می توان به مواردی چون عیب یابی، تعمیر نشتی، تعویض قطعات مصرفی، تست و راه اندازی پمپ، پشتیبانی فنی و … اشاره کرد.