نحوه شارژ باتری چراغ قوه معمولا از پیچیدگی کمی برخوردار است. در واقع حتی در پیچیدهترین مدلهای چراغ قوه نیز انجام این کار ساده بوده و پس از چند تجربه اول، به راحتی میتوان آن را انجام داد. با این وجود در مسئله شارژ کردن چراغ قوهها، همه چیز به اتصال چراغ قوه به یک منبع الکتریکی ختم نمیشود؛ و در این زمینه نکات جزئیتر و مسائل خاصتری نیز وجود دارد. به عنوان مثال شارژ کردن چراغ قوه در شرایط خاص مثل وقتی در خودرو یا کمپینگ هستید؛ ممکن است تفاوتهایی با شارژ کردن آن در خانه یا محل کار داشته باشد. همچنین برخی نکات مهم در مورد نحوه شارژ باتری چراغ قوه وجود دارد که میتواند موجب کاهش یا افزایش عمر چراغ قوه و باتری آن شود؛ و یا شما را در خرید و قیمت چراغ قوه شارژی راهنمایی کند. در نهایت نباید فراموش کنید که شما با جریان برق روبهرو هستید؛ بنابراین علیرغم سادگی انجام این کار، آشنایی با موارد احتیاطی نیز میتواند بسیار مهم باشد.
بر اساس مسائل گفته شده و برای یافتن پاسخی دقیق به موارد مطرح شده، در این نوشته میخواهیم با جزئیات بیشتری به بررسی روشهای متداول شارژ باتری در چراغ قوهها بپردازیم.
شارژ باتری چراغ قوه در خانه
معمولا روش اصلی و متداول شارژ چراغ قوه، همان روشی است که میتوان به راحتی آن را در خانه اجرا کرد. در این زمینه اغلب چراغ قوهها به یکی از روشهای زیر قابل شارژ هستند:
· شارژ باتری با پورت USB
اولین و در دسترسترین روش شارژ یک چراغ قوه استفاده از پورت USB است. از آنجا که بسیاری از چراغ قوهها به این پورت مجهز هستند؛ و همچنین به دلیل فراوانی کابلهای USB در هر جایی، میتوان گفت این روش در دسترسترین روش برای شارژ باتری چراغ قوه محسوب میشود.
برای انجام این کار تنها کافی است یک سمت کابل را به چراغ قوه و سمت دیگر کابل را به منبع الکتریسیته متصل کنید. این منبع الکتریسیته میتواند آداپتور برق، پاور بانک و حتی رایانه یا دستگاه پخش ویدئوی خانگی شما باشد. این مزیت به این دلیل است که پورت USB در کنار توانایی انتقال داده میتواند جریان الکتریسیته را نیز منتقل کند.
· شارژ باتری با پورت Mini USB
سوکت پورت Mini USB دارای ابعاد کوچکتری نسبت به پورت USB است. بهطور معمول نیز این تفاوت در یک سر کابل اتصال وجود دارد؛ و سر دیگر به شکل USB استاندارد طراحی شده است. حدود 10 سال قبل که پورت Mini USB به بازار معرفی شد، مورد استقبال خوبی قرار گرفت؛ اما خیلی زود و با توسعه تکنولوژیهای دیگر، استفاده از آن نیز محدود شد. با این وجود هنوز هم دستگاههای زیادی (بهخصوص مدلهای مختلفی از چراغ قوه) در بازار وجود دارند که به کمک این سوکت قابل شارژ هستند. بنابراین این روش نیز یک راه خانگی برای شارژ باتری چراغ قوه است.
طبیعتا روش انجام این کار نیز تفاوتی با روش قبلی ندارد. تنها باید مطمئن باشید که ورودی یا خروجی شما به پورت Mini USB مجهز است.
در نهایت هنگام شارژ باتری چراغ قوه در خانه چند نکته مهم را در نظر داشته باشید. در درجه اول مطمئن شوید که کابل و شکل اتصال آن طوری قرار گرفته که تحت فشار یا کشش قرار ندارد. همچنین بهتر است هنگام دریافت شارژ چراغ قوه خود را روشن نکنید. همچنین برای اطمینان از عدم وقوع هرگونه مشکل، در صورت ترک خانه، دستگاه را از منبع شارژ جدا کنید. در نهایت حتی در صورت حضور شما در خانه، متصل ماندن طولانی مدت باتری به شارژر میتواند موجب آسیب دیدن و کاهش عمر آن شود.
شارژ چراغ قوه در خودرو
بسیاری از مواقع، بهخصوص در طول سفر، ما باید انواع دستگاههای الکترونیکی خود را در خودرو شارژ کنیم. چراغ قوه نیز از این امر مستثنی نیست. در این شرایط دو راه حال اساسی یعنی از استفاده از آداپتور خودرو یا پاور بانک وجود دارد.
· شارژ باتری با آداپتور خودرو
آداپتور خودرو معمولا به جای فندک خودرو متصل میشود. سپس به سر آن میتوان یک کابل USB متصل کرد و به کمک آن باتری چراغ قوه را شارژ نمود. در این زمینه نیز میتوانید بسته به نوع ورودی چراغ قوه خود، کابل مناسبی را انتخاب کنید. مثلا اگر دستگاه شما با کابل USB تایپ C شارژ میشود؛ شما به کابلی نیاز دارید که یک سر آن USB استاندارد و سر دیگر آن USB تایپ C باشد.
· شارژ باتری با پاور بانک
پاور بانک نیز ابزار خوبی برای شارژ لوازم الکترونیکی، از جمله چراغ قوه در خودرو است. با این وجود اغلب پاور بانکها قادر به ذخیره میزان بالایی از انرژی الکتریسیته نیستند؛ بنابراین استفاده از آنها در دستگاههای کم مصرفتر مثل گوشی، تبلت و موارد مشابه منطقیتر است. با این وجود اگر آداپتور شارژ فندکی خودرو با شما همراهی نکرد؛ این گزینه به عنوان یک انتخاب موقت مناسب است. البته بهتر است برای حفظ سلامت و عمر پاور بانک خود، این کار را بهطور مداوم انجام دهید.
بهطور کلی در شارژ باتری چراغ قوه در خودرو باید چند نکته احتیاطی را نیز در نظر بگیرید. اگر خودروی خود را پارک میکنید؛ بهتر است چراغ قوه را از شارژ خارج کنید. چون معمولا شارژ فندکی با خاموش بودن خودرو نیز کار میکند. اگر خودرو زیر آفتاب یا در هوای گرم است؛ باز هم بهتر است چراغ قوه در حال شارژ را در آن رها نکنید؛ زیرا به سادگی ممکن است داغ شده و دچار آتشسوزی شود. در نهایت بهتر است پیش از ورود به خودرو، دستگاه خود را شارژ کرده تا در حین استفاده از خودرو مجبور به انجام این کار نشوید.
شارژ چراغ قوه در کمپینگ
در نهایت اگر در طبیعت کمپ میکنید و مدتی طولانی (بیش از یک روز کامل) در آنجا میمانید؛ بهترین راه برای شارژ چراغ قوه و سایر موارد مورد نیاز به جریان الکتریسیته، مثل روشنایی محل کمپ و…. استفاده از تجهیزات تبدیل برق خودرو به برق شهری است. در این شرایط میتوانید با خیالی آسودهتر و با هزینه کمتر، همه دستگاههای خود را شارژ نگه دارید. فراموش نکنید برای انجام این کار ممکن است علاوه بر نیاز به خرید چراغ قوه شارژی و تجهیزات تبدیل برق، به یک باتری اضافه یا قدرتمندتر روی خودرو نیز نیاز داشته باشید.
در نهایت در نظر بگیرید که اغلب چراغ قوهها دارای علائم و نشانگرهای کافی برای نشان دادن وضعیت شارژ بودن باتری خود هستند. معمولا این نشانگرها به کمک چراغهای کوچک رنگی ارائه میشوند. در اغلب اوقات قرمز به معنای خالی بودن شارژ، زرد به معنای نیمه بودن و سبز به معنای کامل بودن شارژ است. البته با یک بار بررسی دستگاه خود این موضوع را درک خواهید کرد؛ اما توصیه اکید ما این است که در همان ابتدای خرید چراغ قوه شارژی زمان کوتاهی را به مطالعه دفترچه راهنمای آن اختصاص داده و با روش صحیح شارژ باتری چراغ قوه خود آشنا شوید.