فهرست مطالب
برترینها: جو بایدن طی سخنرانی اعلام کرد که «سرطان» دارد؛ اظهاراتی که کاخ سفید را مجبور کرد تا فورا نسبت به این قضیه واکنش نشان دهد و اعلام کند که رئیسجمهوری آمریکا قبل از شروع ریاستش «سرطان پوست» داشته و آن را در گذشته درمان کرده است.
جو بایدن: مبتلا به سرطان هستم!
جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا طی سخنرانی ضمن بیان اینکه به دلیل انتشار گازهای گلخانهای از پالایشگاههای نفتی که در نزدیکی محل زندگی کودکی او وجود داشتند، دچار سرطان شده، افزود: «به همین دلیل است که من و تمام کسانی که با آنها بزرگ شدهام، همگی سرطان داریم و به همین دلیل است که “دلاور” بالاترین نرخ ابتلا به سرطان را به خود اختصاص داده است.»
این اظهارات بایدن باعث شد تا کاخ سفید فورا واکنشی نشان دهد. کاخ سفید در بیانیهای خاطرنشان کرد که رئیسجمهوری آمریکا پیش از شروع ریاستش سرطان پوست داشت و قبل از روی کار آمدنش آن را درمان کرد.
«کوین اوکانر»، پزشک بایدن، همچنین سال گذشته گزارشی از وضعیت سلامت وی منتشر کرد که در آن اشارهای به اینکه رئیس جمهور آمریکا در حال حاضر از سرطان رنج میبرد، نشده بود.
گزارش اوکانر نشان میداد که سرطان پوست بایدن، که مورد مداوا قرار گرفته، بهجای حاصل شدن از قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی مورد استفاده در صنعت نفت، بیشتر به دلیل حضور در معرض نور خورشید بود.
اگر به دنبال ایدههای متنوع برای پخت و پز در خانه هستید، در مجله آنلاین چه خبر مجموعهای از دستورهای جذاب و آسان را پیدا میکنید. از طرز تهیه خیارشور و طرز تهیه لواشک هلو تا ایدههای ویژهای مثل فینگر فود برای مهمانی شیک و لقمه برای مدرسه، این مجله به شما کمک میکند تا با ایدههای تازه و خوشمزه، روز خود را دلپذیرتر کنید. همچنین، پاسخهایی برای سوالات همیشگی مانند غذا چی درست کنم، ناهار چی درست کنم و شام چی بپزم پیدا خواهید کرد تا هر وعده غذایی را به تجربهای لذتبخش تبدیل کنید. از سالاد ماکارونی گرفته تا طرز تهیه مربای به و طرز تهیه لازانیا، ایدههای متنوعی در انتظار شماست.
اوکانر در مورد بایدن که زمانی نجات غریق سابق استخر شنا بود، نوشت: «به خوبی ثابت شده است که بایدن در دوران جوانی خود زمان زیادی را زیر نور خورشید گذرانده بود.»
با این حال هنوز مشخص نیست که چرا بایدن طی این سخنرانی درخصوص بیماری خود، فعل حال را انتخاب کرده است.
در مورد بیماری بایدن و روشهای پیشگیری از آن بیشتر بدانیم
سرطان پوست، رشد غیرطبیعی سلول های پوستی است که اغلب در پوست هایی که در معرض آفتاب هستند، ایجاد می شود. اما این فرم رایج سرطان می تواند در مناطقی از پوست شما که معمولاً در معرض نور آفتاب نیست نیز رخ دهد. بررسی پوست برای تغییرات مشکوک می تواند به تشخیص سرطان پوست در اولین مراحل آن کمک کند. تشخیص به موقع سرطان پوست بیشترین شانس را برای درمان موفقیت آمیز سرطان پوست به شما می دهد. اگر مبتلا به سرطان پوست هستید، مهم است که بدانید کدام نوع را دارید، زیرا بر گزینه های درمانی و چشم انداز شما تأثیر می گذارد.
انواع سرطان پوست
دو دسته اصلی سرطان های پوست توسط سلولهای درگیر تعریف میشوند:
سرطان کراتینوسیت
دسته اول سرطان پوست پایه و سنگفرشی است که رایج ترین نوع سرطان پوست می باشد. به احتمال زیاد در مناطقی از بدن شما که بیشتر در معرض آفتاب قرار دارد، مانند سر و گردن، ایجاد می شود. آنها کمتر از سایر انواع سرطان پوست گسترش یافته و تهدید کننده زندگی می شوند. اما در صورت عدم درمان، می توانند بزرگتر شده و به سایر قسمت های بدن شما سرایت کنند.
ملانوم
دسته دوم سرطان های پوست، ملانوم است. این نوع سرطان از سلول هایی ایجاد می شود که به پوست شما رنگ می دهند. این سلول ها به عنوان ملانوسیت شناخته می شوند. خال های خوش خیم تشکیل شده توسط ملانوسیت ها می توانند سرطانی شوند. آنها می توانند در هر نقطه از بدن شما ایجاد شوند. در مردان، این خال ها بیشتر در قفسه سینه و پشت ایجاد می شوند. در خانم ها این خال ها بیشتر روی پاها ایجاد می شوند.
در صورت شناسایی و درمان زود هنگام، بسیاری از ملانوماها قابل درمان هستند. در صورت عدم درمان، آنها می توانند به سایر قسمت های بدن شما سرایت کرده و درمان آن دشوارتر شود. ملانوماها بیشتر از سرطان های پوست پایه و سلول های سنگفرشی گسترش می یابند.
علاوه بر این دو نوع اصلی سرطان پوست، برخی از ضایعات پوستی هستند که اگر چه سرطان پوست محسوب نمی شوند، اما می توانند سرطانی شوند.
کراتوز اکتینیک: این لکه های قرمز یا صورتی پوست سرطانی نیستند، اما نوعی پیش سرطان محسوب می شوند. در صورت عدم درمان، این توده های پوستی ممکن است به کارسینوم سلول سنگفرشی تبدیل شوند.
کارسینوم سلول بازال: شایع ترین شکل سرطان پوست، کارسینوم سلول بازال است که ۹۰ درصد موارد سرطان پوست را تشکیل می دهد. آنها توده هایی با رشد آهسته هستند که اغلب در سر یا گردن خودنمایی می کنند.
سرطان سلول سنگفرشی: این نوع سرطان پوست در لایه های بیرونی پوست شما ایجاد می شود و به طور معمول از سرطان سلول پایه نیز تهاجمی تر است. ممکن است به صورت ضایعات قرمز و پوسته پوستی روی پوست ظاهر شود.
ملانوما: این نوع سرطان پوست کمتر شایع است، اما خطرناک ترین نوع سرطان پوست است. در حقیقت، ملانوم فقط یک درصد از سرطان های پوست را تشکیل می دهد، اما هر ساله باعث اکثر مرگ های ناشی از سرطان پوست می شود. ملانوم در ملانوسیت ها، سلول های پوستی که رنگدانه ایجاد می کنند، تشکیل می شود.
علت سرطان پوست چیست؟
هر دو نوع سرطان پوست زمانی اتفاق می افتد که جهش در DNA سلول های پوستی شما ایجاد شود. این جهش ها باعث رشد غیرقابل کنترل سلول های پوستی و تشکیل توده ای از سلول های سرطانی می شود. سرطان پوست سلول پایه توسط اشعه ماورا بنفش (UV) خورشید یا تخت های برنزه ایجاد می شود. اشعه ماورا بنفش می تواند به DNA داخل سلول های پوست شما آسیب برساند و باعث رشد غیرمعمول سلول شود. سرطان پوست سلول سنگفرشی نیز در اثر قرار گرفتن در معرض اشعه ماورا بنفش ایجاد می شود.
سرطان پوست سلول سنگفرشی همچنین می تواند پس از مواجهه طولانی مدت با مواد شیمیایی مولد سرطان ایجاد شود. این می تواند در اثر اسکار سوختگی یا زخم ایجاد شود و همچنین ممکن است توسط برخی از انواع ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) ایجاد شود.
در دنیای دیجیتال و ابزارهای هوش مصنوعی، دسترسی به امکاناتی مانند دانلود از یوتیوب و تبدیل متن به صدا به راحتی امکانپذیر است. مجله آنلاین چه خبر معرفیهای ویژهای از ابزارهای جذاب دارد، مانند سایت ساخت آهنگ با هوش مصنوعی، هوش مصنوعی تبدیل عکس به ویدیو و تغییر صدا با هوش مصنوعی که به شما این امکان را میدهند تا محتوای منحصر به فرد و خلاقانه ایجاد کنید. همچنین، اگر به دنبال تکنولوژیهای پیشرفتهتری هستید، ابزارهایی مانند ساخت کلیپ با هوش مصنوعی، تبدیل عکس به فیلم متحرک با هوش مصنوعی و مقایسههای مفیدی مانند مقایسه کارتهای گرافیک NVIDIA و AMD را در این مجله خواهید یافت. حتی بهترین برنامههای ویرایش عکس برای موبایل و بهترین اپلیکیشنهای تناسب اندام ۲۰۲۴ نیز برای کاربران علاقهمند به فناوری معرفی شدهاند.
علت ملانوم مشخص نیست. بیشتر خال ها به ملانوم تبدیل نمی شوند و محققان مطمئن نیستند که چرا بعضی از آنها ایجاد می شوند. مانند سرطان های پوست پایه و سنگفرشی، ملانوم می تواند توسط اشعه UV ایجاد شود. اما ملانوماها می توانند در قسمت هایی از بدن شما که به طور معمول در معرض نور خورشید قرار ندارند، ایجاد شوند.
علائم و نشانه های سرطان پوست
سرطان های پوست همه یکسان نیستند و ممکن است علائم زیادی ایجاد نکنند. تغییرات غیرمعمول در پوست شما می تواند زنگ خطری برای انواع مختلف سرطان باشد. آگاهی در مورد تغییرات پوست ممکن است به شما کمک کند زودتر این سرطان را تشخیص دهید.
مراقب علائم باشید، از جمله:
ضایعات پوستی: یک خال جدید، رشد غیرمعمول، برآمدگی، لکه زخم، پوسته پوسته یا لکه تیره که ایجاد شده و از بین نمی رود.
عدم تقارن: دو نیمه ضایعه یا خال یکسان نیستند.
حاشیه: ضایعات دارای لبه های ناهموار هستند.
رنگ: لکه پوستی با رنگ غیرمعمولی مانند سفید، صورتی، سیاه، آبی یا قرمز.
قطر: لکه بزرگتر از یک چهارم اینچ
تغییرات پیوسته: می توانید تشخیص دهید که خال در حال تغییر اندازه، رنگ یا شکل است.
چگونه سرطان پوست تشخیص داده میشود؟
اگر لکه ها یا رویش های مشکوکی در پوست خود مشاهده نمودید، یا متوجه تغییراتی در لکه های موجود یا رشد آنها شدید، با پزشک خود قرار بگذارید. پزشک پوست شما را معاینه می کند یا شما را برای تشخیص به متخصص ارجاع می دهد. پزشک یا متخصص شما به احتمال زیاد شکل، اندازه، رنگ و بافت ناحیه مشکوک روی پوست شما را بررسی می کند. آنها همچنین از نظر پوسته پوسته شدن، خونریزی یا تکه های خشک بررسی خواهند کرد. اگر پزشک شما احتمال بدهد که این موارد سرطانی هستند، ممکن است نمونه برداری کند.
در طی این روش ایمن و ساده، آنها ناحیه مشکوک یا بخشی از آن را برداشته و برای آزمایش به آزمایشگاه ارسال می کنند. این می تواند به آنها کمک کند تا در صورت ابتلا به سرطان پوست، آن را تشخیص دهند. اگر مبتلا به سرطان پوست هستید، ممکن است به آزمایشات اضافی نیاز داشته باشید تا بدانید که پیشرفت آن چقدر است. برنامه درمانی پیشنهادی شما به نوع و مرحله سرطان پوست و همچنین سایر عوامل بستگی دارد.
راه درمان سرطان پوست
برنامه درمانی پیشنهادی شما به عوامل مختلفی از جمله اندازه، محل، نوع و مرحله سرطان پوست بستگی دارد. پس از در نظر گرفتن این عوامل، تیم مراقبت های بهداشتی شما ممکن است یک یا چند روش درمانی زیر را توصیه کند:
سرما درمانی: رشد با استفاده از نیتروژن مایع منجمد می شود و با ذوب شدن بافت از بین می رود.
جراحی برش: رشد و برخی از پوست سالم اطراف آن بریده شده است.
جراحی موس: رشد لایه به لایه برداشته می شود و هر لایه زیر میکروسکوپ بررسی می شود تا زمانی که هیچ سلول غیرطبیعی دیده نشود.
کورتاژ و الکترودسیکیشن: یک تیغه بلند به شکل قاشق برای از بین بردن سلول های سرطانی استفاده می شود و سلول های سرطانی باقیمانده با استفاده از سوزن برقی سوزانده می شوند.
شیمی درمانی: داروها به صورت خوراکی مصرف می شوند، به صورت موضعی استفاده می شوند یا با سوزن یا IV تزریق می شوند تا سلول های سرطانی را از بین ببرند.
فوتودینامیک تراپی: از نور لیزر و داروهایی برای از بین بردن سلول های سرطانی استفاده می شود.
تابش: از پرتوهای پرانرژی برای از بین بردن سلول های سرطانی استفاده می شود.
درمان بیولوژیکی: درمان های بیولوژیکی برای تحریک سیستم ایمنی بدن شما برای مبارزه با سلول های سرطانی استفاده می شود.
ایمونوتراپی: برای تحریک سیستم ایمنی بدن و از بین بردن سلول های سرطانی، کرم به پوست شما زده می شود.
راهکارهای پیشگیری از سرطان پوست
برای کاهش خطر ابتلا به سرطان پوست، از قرار دادن پوست در معرض نور خورشید و سایر منابع اشعه ماورا بنفش برای مدت زمان طولانی خودداری کنید. مثلا:
از تخت های برنزه و چراغ های خورشیدی خودداری کنید.
از قرار گرفتن در معرض نور شدید آفتاب، از ساعت 10 صبح تا 4 بعدازظهر، خودداری کنید.
حداقل 30 دقیقه قبل از رفتن به خارج از منزل ضد آفتاب و بالم لب با ضریب محافظت در برابر آفتاب (SPF) 30 یا بالاتر استفاده کنید و مرتب آن را تکرار کنید.
در ساعات روز که بیرون هستید، از کلاه لبه دار استفاده نمایید.
از عینک آفتابی استفاده کنید که 100 درصد از UVB و UVA محافظت می کند.
همچنین مهم است که به طور منظم پوست خود را برای تغییراتی مانند رشد یا لکه های جدید بررسی کنید. در صورت مشاهده موارد مشکوک به پزشک خود اطلاع دهید. اگر به سرطان پوست مبتلا هستید، شناسایی و درمان به موقع آن می تواند به بهبود چشم انداز طولانی مدت شما کمک کند.
همانطور که مشاهده نمودید، سرطان پوست ممکن است با علائم اولیه ای خود را نشان دهد که از نظر شما جدی گرفته نشود. چرا که لکه های پوستی یا خال ها معمولاً اتفاق می افتند و ممکن است آنها را نشانه ای از سرطان ندانیم. با این حال، تنها راه نجات و درمان سرطان پوست، جدی گرفتن همین نشانه های اولیه است تا با تشخیص به موقع سرطان، برنامه های درمانی با توجه به مرحله و میزان پیشرفت سرطان تعیین شوند.
تیم تحریریه
اگر به دنبال موضوع و یا مقاله خاصی هستید، میتوانید از طریق مکاتبه با تیم تحریریه آن را درخواست کرده و مقاله خود را بصورت آنلاین مطالعه نمایید و همچنین اگر مسلط به نویسندگی و ترجمه مقالات تخصصی هستید، میتوانید به تیم تحریریه بپیوندید.
دیدگاه شما برای ما ارزشمند است
تمام حقوق برای سایت چه خبر محفوظ است.