بر اساس تحقیقات یک تیم بین المللی از محققان در مجله نیچر بیولوژی ( Nature Microbiology ) که انجام شده است، محققان کشف کردند که 10 هزار ویروس جدید در مدفوع نوزادان وجود دارد. یعنی شما با خرید پوشک بچه در واقع 10 هزار ویروس مختلف را خریداری کرده اید!

در این تحقیق مدفوع 647 کودک یک ساله که در مطالعه های طولانی مدت آسم و بیماری های التهابی مزمن بودند، بررسی شده است و جالب است بدانید که پوشک های کثیف کودکان قابلیت تولید مجموعه ای از ویروس ها را دارند که برای بسیاری از آنها توضیح علمی ای وجود ندارد زیرا در این مطالعه ۱۰ هزار گونه ویروس از ۲۴۸ خانواده ویروسی کشف شد و از این خانواده‌های ویروسی تنها ۱۶ خانواده از قبل شناخته شده بودند!

ویروس هایی که در انواع پوشک بچه وجود داشتند بیشتر از گونه‌ باکتریایی موجود در مدفوع کودکان بودند و ۹۰ درصد آن‌ها باکتریوفاژها بودند که به‌جای سلول‌های انسانی به باکتری‌ها حمله می‌کنند.

این باکتریوفاژها باعث بیماری نمی‌شوند ولی تصور می‌شود که آنها توانایی‌های رقابتی باکتری‌ها را شکل می‌دهند و جمعیت باکتری‌ها را در میکروبیوم روده متعادل می‌کنند.

حال به نظر شما دلیل وجود این همه ویروس برای نوزادی که تنها خواسته او شیر مادر است چیست؟

این محققان احتمال می دهند که دلیل وجود این میزان ویروس در روده نوزادان، عدم تشخیص سیستم ایمنی می باشد، سیستم ایمنی در سن یک‌ سالگی هنوز نیاموخته خوب و بد را از هم جدا کند و در نتیجه تعداد گونه فوق‌العاده‌ای از ویروس‌های روده پدیدار می‌شود و احتمال دارد که این تنوع ویروسی برای محافظت در برابر بیماری‌های مزمن مانند آسم و دیابت مورد نیاز باشد. محققان احتمال می‌دهند که این تنوع ویروسی در روده نوزادان می‌تواند نقشی در پیشگیری از بیماری‌های مزمن در آینده داشته باشد.

اگر سیستم ایمنی نوزادان به درستی با این ویروس‌ها آشنا شود، ممکن است در آینده به طور مؤثرتری بر بیماری‌هایی مانند آسم یا دیابت اثر گذارد. همچنین با توجه به اینکه تاکنون از بسیاری از این ویروس‌ها اطلاعاتی نداریم، تحقیقات بیشتر در زمینه تأثیرات و عوامل محیطی که باعث انتقال و تکامل این ویروس‌ها شده، ضروری است.

در کل، این تحقیقات نشان می‌دهند که روده نوزادان یک جهان میکروبی پیچیده با تنوع زیادی از ویروس‌ها می باشد که ممکن است نقش مهمی در سلامت نوزادان و حتی در سلامت آینده آنها داشته باشد. اما همچنان نیاز به تحقیقات بیشتر و بررسی‌های دقیق تر در این زمینه وجود دارد تا مکانیسم‌های دقیق ‌تر این تأثیرات مشخص شوند و از لحاظ علمی منابع بیشتری برای اثبات و استدلال این مسئله باید در دسترس قرار گیرد.

این مطلب رپورتاژ آگهی است و مجله آنلاین چه خبر صحت و یا عدم صحت مطلب فوق را تایید نمی‌کند و در قبال آن هیچ مسئولیتی ندارد.
نوشته قبلی